En annerledes fisketur til Russland

Vi ble på reiselivsmessen på Sjølyst i januar 2001 kontaktet av en dame fra et reisebyrå fra Russland med spørsmål om vi kunne sende jegere og fiskere til Karelen i Russland. Etter å ha gjort en del forhåndsundersøkelser var vi klare til å reise på test tur med 5 personer. Vi forteller her om ”litt” av hva vi opplevde den siste uken i juli 2001 i Karelen, hele historien blir utgitt i bokform senere.

Vi var så heldige at vi fikk gleden av å oppleve to rusiske sjåfører fra ST.Petersburg og opp til Karelen. Vår første sjåfør var stuptrøtt og kjørte som han hadde stjålet bussen, (noe han sikkert hadde), det var utrolig spennende hverr gang han sovnet bak rattet. Og bank i bordet (!) vi holdt oss på veien helt frem til møteplassen, (der vi skulle møte den andre sjåføren). Flere ganger holdt vi på klistre oss i fronten på møtende biler, men han hadde trolig god trening i å sovne bak rattet for det gikk jo bra. Sjåfør nummer 2 var dritings og satt med vodkaflaska mellom beina og kjørte (etter å ha opplevd villmannskjøringen til den første sjåføren, var dette bare barnematen).

Etter hvert kom vi omsider frem til campen kl. 2 om natten. Vi var ca 6 timer forsinket (pga. fartsbot av politiet, samt at vi ble stoppet av landveisrøvere). Sultne og slitne ble vi kommandert ut på bjørnesafari, (de hadde en gammel invalid bjørn som de ville skremme oss med). Neste dag fikk vi se de fiskende bjørner som vi reklamerte med (eller skal vi heller si badende bjørner).

Etter en dag i den lokale campen, ble vi ”overtalt” til å bli med på en ”frivillig” båttur. Den gedigne russiske innsjøen Onesjskoje, var et bra sted for laksefiske sa russerne, men de mente at for sikkerhets skyld burde vi ha beskyttelse mot banditter. En politimann med 3 gulltenner ble med og vi følte oss veldig ”trygge”. Han var ekkel, spydig og voldsom (og det var de gode sidene hans). Plutselig fant han ut at det var mange forskjellige fiskelisenser som ikke var betalt, og at de måtte betales uansett om du fisket eller ei (spesielle regler i Russland ).

Først så nektet vi å betale, men da russerne lurte på om vi var flinke til å svømme så skjønte vi at det var best å betale. Truslene haglet og stemningen ble meget amper, det var ikke spesielt trivelig om bord på båten, og etter et rådslagningsmøte under dekk ble vi enige om å kapitulere ovenfor russerne. Vi visste ikke hvor vi var og selv om vi hadde greid å overmanne det russiske mannskapet så hadde vi neppe greid å finne tilbake til Petrosavodsk der båtturen startet.

Etter hvert lot vi som alt var bra og så det komiske i situasjonen vi opplevde.

Den ”frivillige” fisketuren skulle vare noen timer men ble til 4 døgn. Underveis opplevde vi å bli satt i land på ei øde øy, der vi heldigvis fant blåbær å spise (det er det som kalles ekte Robinson). Vi fikk også være med på fiske med en liten motorbåt som hang etter den store båten. Kapteinen selv kjørte den (drita full selvfølgelig) mens vi satt nervøse og så på bensinen som rant i strie strømmer mens kapteinen røkte. Etter dette ga vi fullstendig f.. og drakk vodka som russerne alle sammen. Vi tenkte det kan ikke bli verre, går vi til himmels er det bedre å gjøre det full og glad, en edru og vettskremt. Mat var det dårlig med, men brennevin manglet vi ikke.....Etter 4 døgn ble vi omsider sluppet fri (etter å ha betalt den russiske politimannen US dollar). Da skulle vi skulle omsider prøve fiskelykken i en av de fantastiske elvene i Karelen.

Vi måtte bare le når vi så lortebekken vi skulle fiske i (stakk du hånda 10 cm nedi så var ikke fingertuppene synlige). Resten av det vi opplevde kommer i boken… (18-års grense)

Se video fra turen her!

 

Retter vi fikk servert på vår tur fra det russiske kjøkken:

Dette er et lite utvalg fra det russiske kjøkken, i tilegg fikk vi selvfølgelig drikke: Vodka og vann, vodka og te, vodka og øl + kaffe og vodka.

Dette sier våre kunder om Karelen:

Bilder fra turen

Det første møte med Russland

I Russland er det en tradisjon med alkohol og bilkjøring

Mafiareiret der vi bodde

Invalid bjørn i kjetting

Bjørnunge

Denne kan brukes til å skremme vekk andre fiskere

Vi reklamerte med fiskende bjørner og det fikk alle se (det stod ingenting om at bjørnene kun gikk i bånd)

Misfornøyd Mylla-fisker som kun får litt vannmelon å spise på en hel dag

Dette er en spesiell russisk rett som vi servert ombord på båten, løksuppe med spyfluer

Fisking i Russland! Nye fulle russere kommer om bord for å bryte håndbak med norske fiskere

Mere fyll

Øya som vi ble sluppet i land på for å oppleve ekte Robinson (legg merke til piggtråden fra andre 2. verdenskrig)

Russisk toalett

Når man er med på "ekte" Robinson må man spise det man kan - blåbær

Typisk eksempel på russisk båt-hold

I følge russerne har de tatt laks på over 20 kilo i denne bekken.

Nærbilde av den fantastiske laksebekken fra forrige bilde

I Russland er dyreplageri tillatt

Solnedgang i Russland

Selv om man er "kidnappet" kan man ta seg en svingom.

Folk vi møtte.

Vi er på flyplassen i St. Petersburg - og er overlykkelige over å være i live!

Luemannen

Vi kom i avisen også: