Cuba - 2004

Cubas nyere historie starter med Columbus sin oppdagelse av øya i 1492. I løpet av 50 år ble den opprinnelige indianerbefolkningen utryddet og den stolte indianerhøvdingen Hatue ble Cubas første nasjonalhelt. Cubas endelige frigjøring fra spanjolene på slutten av 1800 tallet ble ledet av Cubas nasjonalhelt nr. 1 - Jose Marti - som for øvrig ble drept i krigens første år. Deretter ble Cuba okkupert av USA fra 1902, og frem til Castro tok over i 1958 var Cuba amerikanernes lekegrind.

Ellers på Cuba går livet sitt vante gang og ungene spiller Cubas nasjonalsport baseball i gatene, og mennene skrur trofast på sine gamle amerikanske biler fra 50-årene, for å holde dem gående en stund til. I Havana kan du fortsatt drikke de lokale drinkene Daiquiri og Mojito på Hemingway stammpuber El Floridita og La Bodeguita.

Desember til februar er den kjøligste perioden på Cuba, og temperaturen kan krype ned mot 20-25 grader celsius. Mesteparten av nedbøren kommer i juni-oktober, og september-oktober er orkanssesong. Cuba har 11 millioner innbyggere og er en blanding av spanjoler, afrikanere og noe asiater. Cuba har mest jakt på fugler.

Cuba har utrolig fiske!

Hemingway bar kan du fremdeles benytte.

Piken fra Havanna...