Om Vegard

Født 14. oktober 1969, har jaktet siden jeg var 5 år gammel.

Frem til jeg var 24 år var Norge og spesielt Nordmarka mitt jakt terreng. Jeg var i mange år jeger og fangstmann på heltid og det var min jobb sammen med teinefiske om våren og krepsing på høsten.

Senere har jeg reist verden rundt på jakt, fiske og fotojakt og har jakt og fiske erfaring fra alle jordklodens kontinenter. Jeg er ingen troféjeger, men jakter i stedet opplevelser.

Som hobby har jeg også Taxidermy (utstopping) av dyr og lage film.

Lenge siden.

Meg med stor ørret.

Meg med hare.

På fest serverer jeg gjerne kråke eller helgrillet grevling.

Trykk her for oppskriftene

Trykk her for flere festbilder

Før kjørte jeg kamo moped...

Nå er det motorsykkel.

Grevlings MC

Mine kunstverk

Grevling

Mår

Grevlingsko

Baken på en hjort.

Litt om mine aner

Otto Ragnvald Eriksen fra Harestua f. 25/4-1899 (min farfar)

Otto Eriksen var muligens den første jaktguide i Norge, han guidet pengesterke folk fra Oslo på tiurjakt som var hans spesialitet. Jaktene var med halsende hund og foregikk i skogene rundt ved Harestua. Otto var far til 13 barn, og det var knapt nok mat til alle sammen, så hadde det ikke vært for at Otto var en fantastisk jeger så hadde det sannsynligvis ikke gått bra. Otto jaktet på topp vintertid med sin .22 hornet og rekorden var 8 tiur på 1 dag.

Jaktrutene var som regel Klattertjennet og Fjellsjøhaugen. Det var jo ikke lovlig det han drev med, selv om det var for å brødfø familien. En dag han jaktet i Fjellsjøhaugen oppdaget han at selveste lensmannen i Lunner kom etter ham på ski! Otto gikk alt det han orket, med tunge tiurer over skuldrene og lensmannen hakk i hjel. Til slutt satte Otto utenfor det bratteste stupet i Fjelsjøhaugen og lensmannen ble stående igjen på toppen. Otto var også litt av en skøyer og skarpskytter, det fikk en skiløper fra Harestua erfare da han stod og lente seg på stavene etter en skitur. Otto tok rifla og skøyt den ene staven tvers av, og skiløperen gikk i bakken med et brak.

Otto var norsk juniormester på sykkel og ble tatt ut til å representere Norge under OL i Andverpen, men hans hustru Gerda mente at det var bedre at han ble hjemme å forsørge familien, og slik ble det. Otto var senere med i et stort sykkelritt i Belgia der han ble nummer 5. Otto er tidenes største skogsfuglejeger på Hadeland.

Klikk her for flere bilder av Otto

 

Sven Johan Wedin f. 23/09-1893. (min morfar)

Jeger og fangstmann fra Mylla

 

Asbjørn Eriksen f. 5/11-1926. (min far)

Jeger, fangstmann og fisker fra Harestua.

Klikk her for flere bilder av Asbjørn